Oglaševanje

Pozabite na kuhano vino: ta dišeča pijača je novi zimski hit

author
N1
30. nov 2025. 19:29
punč
Foto: PROFIMEDIA

Namesto s kuhanim vinom se to zimo raje pogrejte s tem čarobno dišečim napitkom.

Oglaševanje

Ko se zimski večeri skrajšajo in se mesto napolni z vonjem po praznikih, je kuhano vino pogosto prva izbira, da se ogrejemo in uživamo v prazničnem vzdušju. A zadnja leta vse več ljudi odkriva čarobno alternativo – aromatični punč.

Punč, tako kot kuhano vino, lepo pogreje in s tipičnimi začimbami pričara pravo praznično vzdušje.

Recept za pomarančni punč

Pol litra pravega čaja pomešajte s cimetovo skorjo, klinčki in limoninim sladkorjem. Dodajte 0,25 decilitra pomarančnega soka, 1 deciliter pomarančnega likerja, sok ene limone, 3 žlice sladkorja in na majhnem ognju zavrite. Ko mešanica zavre, primešajte še pol decilitra ruma. Punč precedite in nalijte v tople kozarce – vonj, ki bo napolnil kuhinjo, bo kar vabil k druženju.

Recept za jabolčni punč

Če imate raje jabolčne note, poskusite jabolčni punč. Zavrite pol litra vode, odstavite in dodajte 3 čajne žličke ali filter vrečke zelenega čaja. Po treh minutah precedite in dodajte pol litra 100-odstotnega jabolčnega soka ter začimbe: cimet, klinčke, limonino lupinico ali limonsko travo, po želji tudi janež. Mešanico segrejte skoraj do vrelišča, nato pa pokrito pustite na rahlem ognju 10 minut – naj ne vre, le rahlo naj se peni. Na koncu dodajte 2 žlici medu ali sladkorja ter 1 dl ruma ali druge žgane pijače po želji, kot so gin, vodka, viski ali jägermeister.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih